Subsidie Regelingen

Ben jij MKB Ondernemer, run je een hotel en heb je internationaliseringsplannen?
Wil jij simpelweg meer gasten van buiten Nederland?
Wij helpen je gratis met het invullen van een subsidie aanvraag.

Op dit moment is er voor de hospitality branche één belangrijke subsidie regeling:

Met SIB Individuele Coachingvoucher van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan je zonder bijkomende kosten een hospitality coach inschakelen om je te laten begeleiden bij het opstellen van een duidelijk actieplan.

Je krijgt een coaching traject waarbij je in vijf gesprekken tot een internationale aanpak komt. Dit traject geeft je inzicht in de kansen en wat nodig is om succesvol te worden.

Met de Incompany Workshop van Hotel Canvas krijg je meer inzicht als je wilt gaan internationaliseren

Voor wie is het?

  • Starters International Business (SIB) is voor mkb-ondernemers die een hotel runnen
  • Die geen of weinig ervaring hebben met het aantrekken van buitenlandse gasten
  • Die internationalisering vast willen inbedden in hun hotel
  • Die beschikken over een organisatie en voldoende middelen
  • Die bereid zijn tijd te investeren om echt stappen te zetten.

RVO Nederland

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland werkt voor SIB regeling (Starters International Business) nauw samen met diverse organisaties. Eén van deze organisaties is Export Canvas waar wij onderdeel van zijn.

Vragen? Bel 085-4012392 of email naar info@hotelcanvas.nl

Doel en werkwijze

Het doel van de regeling is om je op weg te helpen met het aantrekken van buitenlandse gasten.
Hoe we dat doen, hangt af van je situatie. In een aantal advies sessies kijken we samen naar het volgende:

  1. Wat is de achtergrond van je bedrijf zich en hoe past internationaliseren daarbij?
  2. Wat is je sterkste product of dienst, wat is je doelgroep en waarin ben je internationaal onderscheidend?
  3. Welke landen lijken het meest haalbaar om daar gasten vandaan te halen? Ga je dat zelf doen of zoek je partners?
  4. Welke stappen moet je zetten om deze internationale ambities waar te maken en wat kost dat in tijd en geld?

Direct Bestellen

Vrijwel alle hotels met internationale ambities komen in aanmerking voor eenzogenaamde SIB Coachingsvoucher van het RVO.nl .
Een subsidie ter waarde van € 2500,=. De RVO neemt binnen 13 weken na het doen van de aanvraag een beslissing en we kunnen ons voorstellen dat je niet zo lang wilt wachten. Het is dus ook mogelijk om direct dit traject te bestellen voor € 2500,=.

Deze Starters International Business (SIB) Coachingsvoucher Regeling ​is echt voor als je nadenkt over het starten met internationaliseren. Het Hotel Canvas gaat je stap voor stap begeleiden.

Samen met een ervaren Hotel & Toerisme Coach doorloop je dit hospitality bewustwordingstraject.  Je ontvangt tot € 2.500 = 100% subsidie

Waarom het Hotel Canvas?

Een Hotel Canvas is 3-in-1. Als eerste de drie eisen vanuit RVO.nl. Daarbij komen de 10 stappen van een internationaliseringsplan aan bod en werken we het uit in één overzichtelijk model.

Al onze coaches zijn SIB geaccrediteerd. Ook zijn wij aangesloten bij het WTC netwerk in meer dan 90 landen. Dat betekent dat wij je kunnen helpen met actuele informatie en ook een goed vergelijk kunnen maken tussen de landen waar je aan zit te denken.

Hoe werkt het precies?

Na het invullen van het digitale aanvraagformulier gaan we samen een SIB-coachingsvoucher aanvragen. Het RvO stuurt je hiervoor rechtstreeks een ontvangstbevestiging.

Meestal volgt er al binnen enkele weken een toekenning van de voucher.

Na toekenning van de voucher vindt het eerste adviesgesprek plaats bij jouw in het hotel. Na afloop van het hele programma en de advies sessies kunnen wij de voucher verzilveren. Wij factureren dan de advieskosten van € 2.500,-  direct aan de overheid. De overheid vergoedt ons niet de bijbehorende BTW van € 525,-.  Deze brengen wij apart bij je in rekening na afloop van het adviestraject. De betalingstermijn hiervoor is 14 dagen. Je kunt zelf deze BTW weer verrekenen of terugvorderen met de reguliere BTW aangifte.

Mocht je gedurende het traject besluiten om te stoppen dan brengen wij de gevoerde adviesgesprekken en de bijbehorende BTW alsnog bij je in rekening.

Export Canvas BV gaat vertrouwelijk om met je gegevens, maar moet wel op hoofdlijnen rapporteren aan de overheid over de uitkomst van het adviestraject. Je mag onze materialen, het hotel canvas en modellen zelf gebruiken, maar niet publiceren. Onze aansprakelijkheid is beperkt tot de waarde van de voucher en omvat geen indirecte of gevolgschade.

Er zijn diverse voucher regelingen vanuit de overheid,
provincie, gemeente en investeerders.
Ontvang tot wel € 2.500 subsidie of meer funding!